Nyhet

Siste skatteoppgjør før sommeren er klart – neste mulighet er 12. august

  • Publisert:
Viktig informasjon

Denne nyheten er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

De fleste lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt. Det kan være flere årsaker til at du ikke har fått ditt.

Har du ikke fått skatteoppgjøret ditt nå, får du det tidligst 12. august. Etter det blir skatteoppgjørene sendt ut løpende etter hvert som de blir ferdige, frem til slutten av november.

- Selv om cirka 4,3 millioner lønnstakere og pensjonister har fått skatteoppgjøret sitt, er det nesten 700.000 som ennå venter. Vi jobber for fullt med å bli ferdige med skatteoppgjørene, men har ikke mulighet for å gå inn i det enkelte skatteoppgjør for å hente ut informasjon om status. Det kan være forskjellige forhold som gjør at skatteoppgjøret kommer senere, men vi kan ikke si noe om hvorfor akkurat du ikke har fått ditt ennå. Det kan være alt fra at du har en komplisert skattemelding, eller at du er gift med en som er næringsdrivende, til at du er tatt ut i tilfeldig kontroll, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Bare de som leverte ny skattemelding innen fristen kunne få skatteoppgjøret tidligere enn 24. juni. Har du for eksempel levert skattemeldingen i gammelt format eller fått skattemeldingen på papir, vil det som regel ta lengre tid før skatteoppgjøret ditt er klart.

- Selv om du var blant de som fikk ny skattemelding i vår, hadde ukompliserte skatteforhold og var rask med å levere skattemeldingen, er du ikke garantert et tidlig skatteoppgjør. Det tas blant annet stikkprøver som betyr at noen tilfeldig bli tatt ut til kontroll. Vi kan ikke informere den enkelte om årsaken til at skatteoppgjøret ikke er klart ennå, sier Gjengedal.

Skatteetaten behandler skattemeldingene fortløpende og når behandlingen er ferdig, blir det sendt ut skatteoppgjør.

- Vi forstår at mange er opptatt av å få skatteoppgjøret så raskt som mulig, men vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når ditt er klart. Når det er klart får du varsel av oss på e-post eller sms. Så budskapet mitt er; du trenger ikke ta kontakt, du hører fra oss når skatteoppgjøret ditt er klart, oppfordrer Gjengedal.

Her kan du lese mer om mulige årsaker til hvorfor du ikke har fått skatteoppgjøret ditt ennå.