Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Pressemelding

Husk leveringsfristen i morgen

 • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Er du i rute med skattemeldingen? I morgen, tirsdag 30. april er siste frist for å levere skattemeldingen. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige.

9 av 10 har åpnet skattemeldingen og 750.000 har allerede levert den. Er du lønnsmottaker eller pensjonist, og er sikker på at alle opplysningene som er forhåndsutfylt er riktige, trenger du ikke å levere skattemeldingen. Da blir den levert automatisk 30. april.

Du er selv ansvarlig for at opplysningene i skattemeldingen er riktige, det gjelder også hvis du velger å la den bli levert automatisk.

– Det er viktig å sjekke mer enn bare om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som utleieinntekter, formue eller inntekter i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Informasjon og svar på nett

Du finner mye nyttig informasjon og hjelpemidler på skatteetaten.no, for eksempel veivisere og kalkulatorer. Her er noe av det mange spør oss om:

 • Hvilke fradrag har jeg krav på?
  Se vår fradragsveileder som gir en enkel oversikt over hvilke fradrag du kan ha krav på, hva som er forhåndsutfylt og hva du må føre opp selv: skatteetaten.no/fradragsveileder
 • Hvordan leverer, endrer og legger jeg til opplysninger i skattemeldingen?
  Se vår sjekkliste som gir deg den oversikten du trenger: skatteetaten.no/endre-levere
 • Hvordan beregnes boligverdi og formuesverdi i skattemeldingen? Hva bør jeg føre inn om salg eller utleie av bolig i Norge og i utlandet?
  Se oversikten her om bolig: skatteetaten.no/bolig
 • Hvordan rapporterer jeg min inntekt eller formue i utlandet? Hva gjør jeg hvis jeg har betalt skatt i utlandet?
  Se oversikten her om utenlandsforhold: skatteetaten.no/utland
 • Hvordan fordeler jeg gjeld og gjeldsrenter med min samboer, ektefelle eller medlåntaker?
  Du må selv endre dette hvis dere skal dele gjeld og fradrag for gjeldsrenter. Det er enkelt å endre ved at begge korrigerer post 4.8.1 og 3.3.1 til de korrekte beløpene. Du må i posten oppgi navn til den du deler gjeldsrentene med. Vi spør etter dokumentasjon hvis vi trenger det. Her er veiledning til alle postene skatteetaten.no/finnpost
 • Hva kan jeg gjøre hvis jeg ikke rekker å gjøre de nødvendige endringene innen 30. april?
  Hvis du venter på opplysninger eller svar, eller trenger mer tid, kan du søke om å få utsatt frist for å levere skattemeldingen. Fristen for dette er 30. april og da utsettes fristen til 31. mai. Se skatteetaten.no/utsettelse.
 • Hvordan endrer jeg kontonummer for utbetaling av skatt til gode?
  Det kan du gjøre selv på nett, se skatteetaten.no/endrekonto.

Har du mottatt skattemelding for næringsdrivende?

Da har du bedre tid, fristen for å levere denne er 31. mai. Men husk; har du fått skattemelding for næringsdrivende må du levere skattemeldingen og du må levere den elektronisk.

Tall

Over 3,2 millioner lønnstakere og pensjonister har åpnet skattemeldingen sin. Det utgjør ca 89 prosent av de totalt 3,6 millioner som mottar skattemeldingen digitalt. I tillegg har 786.000 mottatt skattemeldingen på papir i postkassa. Rundt 400.000 har ennå ikke åpnet skattemeldingen.

750.000 skattemeldinger er levert så langt. I fjor leverte 390.000 lønnstakere og pensjonister skattemeldingen på de siste to dagene. 7 av 10 brukte leveringsfritak.

Alt om skattemeldingen: skatteetaten.no/skattemelding