Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Flytte i Norge

Skal du flytte innen Norge, må du melde flytting til oss innen 8 dager etter at du har flyttet. Både offentlige og private virksomheter bruker opplysninger fra Folkeregisteret, og er avhengige av at Folkeregisteret inneholder riktige opplysninger.

Du kan melde flytting på to måter: 

Du må da laste ned, fylle ut og sende oss melding om flytting innen Norge. Du må huske å legge ved kopi av gyldig legitimasjon. Gyldig legitimasjon er id-kort som inneholder fødselsdato, navn, signatur og bilde. Du bør imidlertid ikke sende oss kopi av bankkortet ditt, fordi det inneholder sensitiv informasjon.

Send skjemaet til hvilket som helst skattekontor.

Flyttemelding for familier

Hvis familien flytter samlet, kan du melde flytting for ektefelle, samboer, partner og barn over/under 22 år i samme melding. Dette forutsatt at dere har vært registrert bosatt på samme fraflyttingsadresse, og skal bli bosatt på samme tilflyttingsadresse.

Bolignummer

Skal du flytte til en adresse som er felles for flere boenheter, for eksempel en bygård, en blokk eller en utleieleilighet i en enebolig? Da må du oppgi bolignummeret til boenheten din i flyttemeldingen. 

Må du på grunn av jobb pendle i Norge mellom hjem og bolig på arbeidsstedet?

Da gjelder også reglene for pendlere.

Bekreftelse

Du får et brev i posten når vi har registrert flyttingen. Brevet sendes til den nye, folkeregistrerte adressen din. Husk å merke postkassen din med navn.

Ved å sjekke "Din kontaktinformasjon" i Altinn kan du se hvilken folkeregistrert adresse som for tiden er gjeldende for deg. Har du en postadresse registrert (som ikke er den samme som bostedsadressen), er det derimot den som vises.

Info om postadresse registrert hos Posten

Posten har et eget adresseregister. Folkeregisteret varsler ikke Posten om den nye, folkeregistrerte adressen din. Du må derfor også huske å melde ifra til Posten når du har ny adresse.

Er du næringsdrivende?

Hvis du er næringsdrivende og næringsadressen og privatadressen er den samme, må du melde fra om den nye adressen både til Folkeregisteret og til Brønnøysundregistrene.

I Skatteetaten kommuniserer vi elektronisk med våre brukere. Det er mange fordeler med å bli elektronisk bruker.

Slik blir du elektronisk bruker

footer/desktop/standard