Betale engangsavgift og vrakpantavgift

Her kan du logge inn og søke opp kjøretøyet, og få beregnet hvor mye du må betale i engangsavgift og vrakpantavgift.

Du må først få bilen godkjent ved en av Statens vegvesens trafikkstasjoner. Når du har gjort dette kan du enten betale direkte her eller i nettbanken din.

Nedetid/ustabilitet i løsningen

Helgen 24. - 26. september skal Statens Vegvesen gjøre en større oppgradering av sine kjøretøysystemer. Det betyr at det blir lange perioder med nedetid og ustabilitet fra kl. 16:00 fredag 24. september til kl. 07:00 mandag 27. september. Dette vil påvirke førstegangsregistrering av kjøretøy og muligheten til å sende inn eller godkjenne salgsmeldinger, samt betaling av engangs- og omregistreringsavgift.

Se mer informasjon hos Statens vegvesen.

Viktig informasjon

Når du logger inn og betaler engangsavgiften vil du regnes som melder av kjøretøyet. Det vil si at du det er du som er avgiftspliktig for engangsavgiften.

Det er viktig at du er oppmerksom på hvem du representerer når du betaler. Skal du melde kjøretøyet på vegne av en virksomhet, må du representere virksomheten når du betaler.

Du kan se tidligere betalt engangsavgift/omregistreringsavgift og laste ned kvittering (avstemmingsrapport).

Vær oppmerksom på at du ikke vil finne kvitteringer for avgifter du har betalt i bank/nettbank. Du finner kun betalinger som er utført i vår betalingsløsning og betalt med VISA eller Bankaxess.

Logg inn:

 

Hvis du er bruker av Autosys kjøretøy bransjeløsning og har behov for å benytte deg av betalingsløsningen, anbefaler vi at du logger deg inn via Autosys kjøretøy bransjeløsning.

Brukerveiledning for betalingsløsningen:

Brukerveiledning for Skatteetatens betalingsløsning via Autosys Kjøretøy Bransjeløsning (PDF – oppdatert 17. juni 2021)

 

Denne betalingstjenesten gjelder kun for kjøretøy som aldri har vært registrert i Norge tidligere.

Har du for eksempel et kjøretøy som skal gjeninnføres til landet, må du kontakte oss.