15-3.3 Hvem er omfattet av ordningen?

Personlig eier av virksomhet som ikke utarbeider konsernregnskap, og som har negativt årsresultat i årsregnskapet i 2020, kan kreve å utsette betalingen av formuesskatten på denne virksomhetsformuen.

Personlig eier av selskap i konsern etter regnskapsloven § 1-3 som utarbeider konsernregnskap, og som har negativt årsresultat i konsernregnskapet for 2020, kan kreve å utsette betalingen av formuesskatt på aksjer i selskapet det er negativt resultat.

Ordningen er midlertidig og gjelder bare for inntektsåret 2020. Utsatt betaling kan bare kreves når samlet utsatt formuesskatt overstiger kroner 30 000 i inntektsåret.

Det er et vilkår for betalingsutsettelsen at virksomheten er regnskapspliktig etter regnskapsloven. Formue i land utenfor EØS er ikke omfattet av utsettelsesordningen.

Skattyter som er formuesskattepliktig til Norge for virksomhetsformue i et EØS-land, er omfattet av utsettelsesordningen så lenge de øvrige vilkår er oppfylt. Regnskapsplikten etter utenlandske rettsregler må være tilsvarende som etter norsk regnskapslovgivning.