15-3.6 Fremsettelse av kravet

Krav om betalingsutsettelse for formuesskatten må fremsettes for skattekontoret innen fristen for levering av skattemeldingen for inntektsåret 2020. Frister for levering av skattemeldingen følger av skatteforvaltningsforskriften § 8-2-3.

Ved søknad om utsatt betaling av formuesskatt for inntektsåret 2020 i forbindelse med innlevering av skattemelding for 2020 i 2021, må skattyter dokumentere at virksomheten gikk med underskudd i det kvalifiserende årsregnskapet for 2020. Dersom virksomheten ikke har ferdigstilt årsregnskapet på dette tidspunktet, må skattyter kunne legge frem ferdigstilt årsregnskap straks dette er klart i tråd med lovbestemte frister.

Skattyter som kan kreve betalingsutsettelse etter bestemmelsen, kan fritas for forskuddstrekk og forskuddsskatt tilsvarende forventet utsatt formuesskatt for 2020.

Dette ved at skattyter gis helt eller delvis fritak for betaling av resterende forskuddsbetalinger for 2020. Skattyter kan gis fritak for betaling av hele eller deler av forskuddstrekket ut året, eller forskuddsskatten for andre, tredje og fjerde termin med forfall 15. mai, 15. september og 15. november.

Ved endring av forskuddstrekk eller forskuddsskatt i 2020 må skattyter kunne sannsynliggjøre at virksomheten forventes å gå med underskudd i 2020 basert på foreløpige regnskapstall, for eksempel kvartalsrapporter, månedsrapporter mv.