4 Andre kostnader knyttet til hjemmekontor

Om dekning av kostnader til telefon og internett (elektronisk kommunikasjon), se emnet «Elektronisk kommunikasjon (telefon mv.)».

Ansatte kan ikke få skattefri dekning av kostnader til lunsj eller overtidsmat når man jobber på hjemmekontor fordi utgifter til mat anses som en privat kostnad. Servering av mat hjemme kan imidlertid være skattefritt dersom bevertningen skjer i forbindelse med et velferdstiltak, se emnet «Velferdstiltak»pkt. 3.14.

Omfattende bruk av hjemmekontor kan få betydning for bl.a. fradrag for reisekostnader. Når det meste av arbeidstiden i løpet av en kalendermåned tilbringes på hjemmekontoret, er hjemmekontoret det faste arbeidsstedet i skattemessig sammenheng. Dette innebærer at reise mellom hjemmekontoret og det ellers faste arbeidsstedet er en yrkesreise som kan dekkes skattefritt i sin helhet. Det samme gjelder reise mellom hjemmekontoret og annet ikke-fast arbeidssted. Om fradrag for reisekostnader se emnet «Reise mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser)». Om avgrensningene mellom yrkesreiser, og arbeidsreiser, se emnet «Reise – avgrensning mellom arbeidsreiser, besøksreiser og yrkesreiser».