10 Eiendelen/forpliktelsen tas inn igjen i norsk beskatningsområde

For driftsmidler som er tatt ut fra norsk beskatningsområde, får et ev. senere inntak i norsk beskatningsområde ingen konsekvenser for den uttaksskatt som skal beregnes i forbindelse med uttaket fra norsk beskatningsområde. Inntaket får heller ingen betydning for ev. tapsfradrag som ble beregnet ved uttaket.

Hvis det skattebeløpet som ble fastsatt ved det tidligere uttaket ikke er betalt, blir det stående som før, og det blir beregnet renter. Kravet til sikkerhet som vilkår for videreføring av betalingsutsettelsen, jf. pkt. 9.3, gjelder som før.

For eiendel og forpliktelse som omfattes av reglene om uttak fra norsk beskatningsområde skal inngangsverdien ved nytt inntak til norsk beskatningsområde settes til markedsverdien på tilknytningstidspunktet, jf. sktl. § 9-14 ellevte ledd. Denne verdien vil danne grunnlag for avskrivninger mens driftsmidlet er innenfor norsk beskatningsområde. Verdien redusert med eventuelle avskrivninger vil også danne grunnlag for gevinst-/tapsberegningen ved en senere realisasjon eller uttak fra norsk beskatningsområde.